Front-end-utvecklare utvecklar webbplatser som ser bra ut och är lätta att använda för människor på alla enheter, inklusive mobiltelefoner och surfplattor. Dessa yrkesverksamma använder HTML, CSS och JavaScript för att skapa en webbplats som fungerar korrekt på alla skärmstorlekar.

Back-end-utvecklare bygger och hanterar koden som ansluter webbplatsen till en server och ser till att data flödar korrekt och att transaktioner behandlas. Dessa utvecklare använder programmeringsspråk som Java för att skapa effektiva lösningar och arbetar med en databas för att lagra data.

Webbutvecklare måste kunna kommunicera väl med sina kunder och förstå företagets behov. Att förstå behoven hos en försäljningsavdelning är till exempel avgörande för att skapa en webbplats som omvandlar leads till kunder. En god förståelse för användarupplevelse och sökmotoroptimering är också viktigt. En vilja att lära sig nya kodningstekniker och att vara en del av gemenskaper där man kan dela kodningstips är också viktiga egenskaper för en framgångsrik webbutvecklare.

Webbutveckling är ett snabbt växande område med en uppskattad jobbtillväxt på 23 procent under det kommande decenniet. Denna bransch beräknas tillföra 21 800 nya jobb varje år i genomsnitt för webbutvecklare och digitala designers med liknande yrken.

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling innebär att utforma, programmera och testa webbplatser som visas på en skärm av en webbläsare. För att göra detta använder utvecklare HTML och andra språk som arbetar med XML, ett kodningsformat för att lagra och dela information på Internet.

Med hjälp av XML kan du utforma en webbplats med en imponerande mängd funktioner, inklusive möjligheten att lagra och hämta data. XML är programvaru- och hårdvaruoberoende, vilket innebär att det kan användas för att lagra stora mängder information på flera olika plattformar.

CSS (Cascading Style Sheets) är ett formatmallsspråk som låter dig lägga till typsnitt, ändra färger och infoga ramar och bakgrunder. Det gör det också möjligt för utvecklare att göra webbsidor responsiva, så att de anpassar sig till storleken på besökarens skärm och enhet.

JavaScript är ett programmeringsspråk som uppfanns på 1990-talet och gör det möjligt för utvecklare att göra saker som att lägga till animationer, automatisera vissa uppgifter på sidor och skapa interaktiva funktioner. Det är ett utmärkt sätt att implementera interaktivitet på din webbplats, men det är inte det bästa valet för front-end webbutveckling, eftersom det kräver mycket kunskap och expertis för att få det gjort rätt.

De flesta webbutvecklingsprojekt börjar med en wireframe, ett enkelt visuellt verktyg som hjälper utvecklare att visualisera layouten av en webbplats. Du kan göra en för hand eller använda ett verktyg som Invision, Slickplan eller Mindnode.

För att lägga pennan på papper eller händerna på tangentbordet är det viktigt att tänka på vad du vill att din webbplats ska åstadkomma. Det kan innebära att du måste identifiera dina mål och din målgrupp. Det kan också innebära samråd med andra avdelningar inom företaget för att se till att projektet överensstämmer med din vision.

 Gör din marknadsundersökning innan du lanserar din webbapplikation

  1. Utveckling av webbappar är en av de mest spännande och lukrativa karriärvägarna inom programvarubranschen.
  2. Det placerar dig i frontlinjen på en stor marknad som består av toppföretag som behöver en riklig närvaro på nätet.
  3. Det är dock viktigt att göra en djupgående marknadsundersökning innan du ger dig ut på ett projekt för utveckling av en webbapp.
  4. Detta kommer att hjälpa dig att hitta den rätta lösningen för ditt företag och din målgrupp.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Denna typ av utveckling kräver ett affärskoncept som tar upp en målgrupps problem, arbetsblad för utformning, val av en teknisk stapel, programmering, testning och driftsättning. Webbapplikationer är ett populärt val för företag som behöver anpassade programvarulösningar. Denna typ av applikation erbjuder mycket flexibilitet och kan byggas för alla budgetar.

En webbapplikation hämtar information genom skript på serversidan (i skriptspråk som PHP och ASP), samtidigt som den presenteras på ett användargränssnitt i form av HTML eller JavaScript. Dessa appar innehåller ofta onlineformulär, innehållshanteringssystem, kundvagnar och andra funktioner.

De är lätta att bygga och underhålla eftersom de använder kodningsspråk som är gemensamma för flera plattformar. De behöver inte heller godkännas av en app-marknadsplats, så de kan släppas i det format och vid den tidpunkt som utvecklaren väljer.

Progressiva webbappar kombinerar det bästa från webbplatser och mobilapplikationer och utnyttjar modern teknik som Cache och Push API:er för att skapa mångsidiga webbupplevelser som fungerar offline, på långsamma eller till och med brutna anslutningar. Dessa appar har blivit en het trend under 2022 eftersom de ger samma funktionalitet som en inhemsk mobilapp utan att behöva installeras på själva enheten, vilket minskar riskerna för dataintrång och gör att användarna kan arbeta effektivt oavsett var de befinner sig.

Utveckling av webbappar är ett utmärkt sätt att öka varumärkeskännedomen och förbättra kundernas engagemang. Förutom att hjälpa företag att nå sina tillväxtmål gör dessa appar det också möjligt för företag att utnyttja en mängd olika datavetenskapliga verktyg för att hjälpa dem att extrahera och analysera användarbeteenden i större skala. Detta kan resultera i mer personliga och interaktiva produkter som driver mer försäljning.

Hur man blir en WordPress-utvecklare

  • WordPress är en plattform med öppen källkod som gör det möjligt för användare att skapa och hantera webbplatser utan att behöva skriva kod.
  • Det är ett utmärkt alternativ för företag av alla storlekar och branscher.
  • För att bli en WordPress-utvecklare kan du skriva in dig på ett kandidatprogram eller ett kodningsbootcamp på nätet.
  • Dessa program lär ut de färdigheter som krävs för den här karriären och erbjuder ett snabbare sätt att komma igång.
Utveckling av webbsidor