Webbutvecklare använder en kombination av tekniska och kreativa färdigheter för att bygga webbplatser som tjänar affärsändamål. Det är ett spännande karriäralternativ för dem som älskar att spänna sina kreativa muskler och arbeta med teknik.

Hur webbutveckling fungerar

När en användare besöker en webbplats skickar webbläsaren en begäran till en server som svarar med relevant information som användaren kan tolka och visa på sin skärm. Detta kan inkludera saker som HTML-, CSS- och JavaScript-filer, som analyseras av webbläsaren för att skapa en visuell representation av sidans innehåll.

Back-end webbutveckling

En webbplats backend, eller ”serversida”, är beroende av databaser för att lagra och hantera data och information som webbplatsen kräver. Detta inkluderar data om användarnas inloggningsinformation och profilinställningar som webbplatsen behöver hålla reda på.

Front-end webbutveckling

Till skillnad från back-end-utveckling ansvarar front-end-utvecklare för att utforma och utveckla webbplatsens utseende och känsla. De använder ett kodningsspråk för att skriva och manipulera HTML, CSS och JavaScript för att skapa en webbplats som är responsiv, vilket innebär att den visas korrekt på olika enheter.

Webbutveckling kan vara en givande och utmanande karriär, med en beräknad branschtillväxt på 23 procent fram till 2031 – mer än det nationella genomsnittet, enligt U.S. Bureau of Labor Statistics. Det är dock ett svårt och krävande område, och du måste vara utbildad och ha rätt kvalifikationer för att lyckas i denna karriär.

Vad är utveckling av webbsidor?

Webbsidutveckling är processen att skapa en webbplats som är tillgänglig för webbläsare på datorer och mobila enheter. Det är ett brett område som omfattar front-end- och back-end-utveckling, kodningsspråk som HTML, CSS och JavaScript samt innehållshanteringssystem (CMS).

Det viktigaste att komma ihåg när det gäller utveckling av webbsidor är att det kräver mycket samarbete med olika team och personer i hela organisationen. Det är viktigt att du pratar med ditt team om syftet med din webbplats, vad du vill att den ska göra och hur den ska vara strukturerad.

När du har en bra idé om hur du ska strukturera webbplatsen kan du börja skriva koden. Det första steget är att öppna en textredigerare och välja ett filnamn. Det bästa är att välja ett namn som är lätt för webbläsaren att hitta, till exempel siffror och bokstäver utan procenttecken eller specialtecken.

Nästan måste du välja en plats i datorns filsystem för att spara webbsidan. Detta gör du genom att välja ”Spara som” på menyn Filer.

Att välja rätt filnamn är avgörande för att din webbsida ska bli framgångsrik. Det är viktigt att välja ett namn som är enkelt och följer konventioner, till exempel att använda understrykningar i stället för mellanslag. Det är också viktigt att undvika kommatecken och frågetecken, eftersom de kan störa webbläsarens förmåga att hitta din sida.

För att skriva kod bör du använda wireframes för att se hur dina sidor kommer att se ut i en webbläsare. Wireframes är helt enkelt tomma rutor och ”dummy”-text som hjälper dig att visualisera hur dina sidor kommer att se ut på en front-end-enhet.

5 steg till utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationer är ett populärt alternativ till mobilappar och kan nås på vilken enhet som helst med internetuppkoppling. De är ett utmärkt sätt att bygga en app för ditt företag som kan hjälpa dig att nå nya kunder och öka intäkterna genom aktiva användare.

Det första steget i utvecklingen av en webbapplikation är att definiera det problem eller behov som du vill lösa. Detta hjälper dig att bestämma vilka funktioner du behöver inkludera i din app för att lösa problemet.

Nästan ska du undersöka marknaden för att lära dig mer om din potentiella målgrupp. På så sätt får du insikter om deras demografi, intressen och behov som kommer att ge dig information om din tekniska inriktning.

Att ha en korrekt förståelse för din målgrupp hjälper dig också att förstå vilka andra lösningar som finns där ute som kan likna din lösning. På så sätt kan du differentiera din lösning från konkurrenterna och skapa en oöverträffad upplevelse för dina användare.

Design av användargränssnittet

När du bygger din webbapplikation är det viktigt att tänka på de visuella elementen och hur de kommer att påverka applikationens övergripande utseende och känsla. Detta inkluderar färger, övergångar, grafik och bilder.

Prototyper och mockups

Att skapa en prototyp av din webbapplikation är det bästa sättet att få feedback från potentiella användare innan du lanserar den. Detta kommer att spara dig mycket tid och pengar genom att lokalisera problem och förbättringsområden innan projektet är färdigt.

Riktlinjer för arbetsflöde och kodning

Har du ett väldefinierat arbetsflöde och en uppsättning riktlinjer för kodning kan ditt team gå smidigt från idé till lansering. Detta kommer att förhindra missförstånd och fel i koden.

Det bästa med PHP-webbutveckling

PHP är ett serverbaserat skriptspråk med öppen källkod som har blivit en hörnsten i många webbapplikationer. Det är en dynamisk och flexibel teknik som gör det möjligt att skapa kraftfulla webbapplikationer på ett enkelt och effektivt sätt.

Det bästa med php webbutveckling är att det är lätt att lära sig och levereras med många funktioner och verktyg som gör att du snabbt kan utveckla komplexa webbplatser. Det är också mycket skalbart, vilket gör det idealiskt för storskaliga applikationer och företag.

Det är ett beprövat och testat språk

Sedan 2017 används PHP av 80 % av världens webbplatser och har en enorm gemenskap av utvecklare som är stolta över att använda detta populära programmeringsspråk. Det är också ett språk med öppen källkod, vilket innebär att det är gratis att ladda ner och använda på vilken webbplats eller applikation som helst.

Det är snabbt och säkert

Som ett kompilerat språk är PHP mycket snabbt att skriva och utföra. Detta innebär snabba laddningstider för din webbplats, särskilt om du har att göra med stora datamängder.

Det är ett flexibelt språk

En av de största fördelarna med PHP är att det stöder objektorienterad programmering (OOP). Detta gör att du kan skapa återanvändbara koder och moduler. Denna funktion kan spara dig mycket tid och arbete eftersom den eliminerar behovet av frekventa koduppdateringar.

Det är plattformsoberoende och kompatibelt med olika operativsystem

PHP är ett flexibelt språk som kan skrivas och redigeras enkelt, vilket är till hjälp för alla projekt. Det är också plattformsoberoende och kompatibelt med olika operativsystem, så du behöver inte oroa dig för kompatibilitet när du skapar en webbapplikation eller webbplats.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Väveapputveckling är en process för att bygga webbaserade applikationer som körs i en webbläsare. Dessa appar är utformade för att kunna nås av alla typer av användare på alla enheter, inklusive stationära datorer och mobiltelefoner.

Nyckeln till framgångsrik utveckling av webbappar är att förstå målmarknaden och dess problem innan projektet påbörjas. Detta hjälper dig att fokusera på rätt funktioner att bygga och undvika onödiga funktioner som inte löser problemet.

När du har fastställt användarens behov börjar du skissa på appen. Den behöver inte vara perfekt, men den bör visa hur appen fungerar och de viktigaste funktionerna. Den ska också vara lätt att läsa och använda.

När du har gjort detta kan du börja fundera på hur du ska implementera din nya app. Det innebär att du måste välja rätt verktyg, plattformar och ramverk för att utveckla din applikation.

Att ha rätt plattform och verktyg är viktigt för att säkerställa att din applikation har bästa funktionalitet och skalbarhet. Det hjälper dig också att hålla koden enkel så att andra lätt kan förstå den och optimera den för framtida utveckling.

Nästa steg är att ta fram en wireframe, som är en visuell representation av din app. Denna wireframe visar dina gränssnitt i front-end och back-end samt hur de interagerar med varandra.

När wireframe är färdig kan du presentera den för dina potentiella kunder och få feedback om hur väl produkten passar deras behov. Detta kommer att hjälpa dig att förbättra din produkt så att den ger en ännu bättre upplevelse för dina användare.

Grunderna för utveckling