Onlinemarknadsföring innebär att man använder en mängd olika digitala kanaler för att marknadsföra och sälja produkter eller tjänster. Det inkluderar också användningen av data och analys för att spåra ROI, så att marknadsförare kan fatta mer informerade beslut.

De mest effektiva marknadsföringskampanjerna online är mångfacetterade och använder en blandning av betalda och organiska kanaler. De bör inkludera innehållsmarknadsföring (bloggning, SEO), marknadsföring på sociala medier, sökmotoroptimering och Google Ads.

Enligt en färsk studie från Hubspot är marknadsföring på sociala medier den mest populära formen av onlinemarknadsföring, följt av innehåll på webbplatsen/bloggning och e-postmarknadsföring. Även om det är viktigt att fokusera på ett av dessa områden, använder en förstklassig digital marknadsföringsstrategi flera discipliner för att uppnå långsiktig framgång.

Om innehållet på din webbplats inte får tillräckligt med trafik kan du till exempel prova att köra en SEO-kampanj som riktar in sig på nyckelord med hög volym och låg svårighetsgrad. Men innan du börjar försöka ranka för varje sökord under solen, bör du testa allt till glömska och bara skala när du vet att det fungerar.

Ett annat sätt att generera mer försäljning och engagemang via din webbplats är att implementera ett belöningsprogram. Denna metod är särskilt användbar för konsumentvarumärken eller företag som erbjuder fysiska leveranser, som skönhetsföretag eller fotografer. NerdWallet, som hjälper människor att hitta de bästa kreditkorten för sin privatekonomi, tjänar till exempel pengar varje gång någon klickar på ett kort på deras webbplats och sedan registrerar sig för det. Den här typen av onlinemarknadsföring kan vara extremt effektiv och lukrativ, men det krävs mycket arbete för att komma igång.

Onlinemarknadsföringstjänster för småföretag

Onlinemarknadsföringstjänster är kraftfulla verktyg för att öka ditt företags räckvidd och rykte – och i slutändan ditt företag. Genom att utnyttja marknadsföringsstrategier på nätet som innehållsmarknadsföring, sociala medier, e-postmarknadsföring och onlinevideo kan du få kontakt med kunder, potentiella kunder och andra företag på det sätt som de upptäcker, engagerar sig, gör ett köp och slutligen förespråkar varumärken – allt på sina egna villkor.

Digitala meddelanden är billigare än tryckt reklam och TV-reklam, och kan dupliceras till en bråkdel av kostnaden. Det är också mycket målinriktat för att bara nå rätt målgrupper och erbjuder en mycket högre avkastning än traditionella marknadsföringskampanjer. Som ett resultat kan även små företag skapa effektiva kampanjer och konkurrera med större konkurrenter – och kan uppnå resultat som skulle ha varit omöjliga eller opraktiska med endast offline-marknadsföringsmetoder. Onlinemarknadsföring är också mätbar, vilket gör det lättare att följa utvecklingen av din strategi och jämföra den med dina mål.

En av de mest kraftfulla egenskaperna hos onlinemarknadsföring är att den ger ditt företag möjlighet att bygga nya relationer på ett sätt som helt enkelt inte var möjligt för tjugo år sedan. Med e-postmarknadsföring och riktade sökord kan du skicka ett meddelande direkt till CIO:er på företag som behöver dina tjänster, eller konversera med potentiella kunder i de LinkedIn-grupper som de ofta besöker.

En annan fördel med onlinemarknadsföring är att du kan visa din expertis. Till skillnad från offline-marknadsföringsmetoder, som kan vara geografiskt begränsade, kan du med onlineverktyg som bloggar och webbseminarier dela utbildningsmaterial med en global publik – och visa upp ditt företags kunskaper på sätt som inte är möjliga att göra personligen.

Vad gör en marknadsföringsbyrå på nätet?

En marknadsföringsbyrå hjälper företag att marknadsföra sina produkter eller tjänster på Internet. Detta kan ske genom olika taktiker, inklusive sökmotoroptimering (SEO), e-post, sociala medier och andra kanaler. En marknadsföringsbyrå erbjuder vanligtvis en mängd olika paket och prissättningsalternativ som passar olika affärsbehov. Vissa byråer erbjuder också ytterligare specialiserade tjänster, såsom webbdesign, videoproduktion och mer.

De bästa digitala marknadsföringsbyråerna tar sig tid att lära känna ditt företag och dess mål. De kommer att arbeta med dig för att skapa en strategi som är effektiv för ditt varumärke, och de kommer att använda data från din webbplats och andra marknadsföringskanaler för att optimera och mäta dina resultat.

Onlinemarknadsföring är ett komplext område, och rätt digital byrå hjälper dig att förstå allt. De kan hjälpa dig att utveckla en strategi som kommer att öka din försäljning och kundbas, och de kommer att spåra utvecklingen av din kampanj för att säkerställa att den är framgångsrik. Teamet på Single Grain är en selektiv grupp av tillväxtmarknadsförare som är besatta av att ge kunderna en mätbar ROI. De har experter inom SEO, betalda medier och konverteringsfrekvensoptimering som kan hjälpa dig att växa ditt företag. Denna byrå är också ledande inom de nya digitala trenderna, såsom Web3-utveckling och kryptomarknadsföring.

Hur du skriver innehåll för affiliatemarknadsföring

När du skriver innehåll för affiliatemarknadsföring delar du ofta produktlänkar som ger dig en provision om en läsare klickar sig vidare och gör ett köp. Dessa länkar finns vanligtvis i bloggartiklar, nyhetsbrev och YouTube-videor. Vissa affiliates, som Wirecutter, skapar till och med en fullständig ansvarsfriskrivning högst upp i sitt affiliate-innehåll så att alla som läser det vet att de uppmuntras att marknadsföra vissa produkter.

Affiliate-marknadsföring är ett billigt sätt för handlare att öka sin räckvidd utan att spendera för mycket pengar på reklam. Handlaren, känd som säljaren, betalar provision till affiliate om de framgångsrikt kan sälja sin produkt till en konsument som introducerades till produkten av affiliate.

En framgångsrik affiliate kan skapa en långsiktig inkomstström genom att odla en lojal publik som fortsätter att interagera med deras innehåll över tid. Denna interaktion leder i sin tur till mer försäljning och hänvisningar från befintliga läsare.

Att skapa kvalitetsinnehåll som är relevant för din publik hjälper dig att se till att du tjänar dem och inte är påträngande om produktförsäljning. Om du är alltför säljfrämjande på dina sociala medier och webbplatser kan dina målgrupper känna att du bara är ute efter att tjäna snabba pengar.

Säsongsanpassat innehåll är ett annat effektivt sätt att engagera din publik och öka konverteringen. Till exempel är det troligt att människor söker efter en bra superhjältedräkt runt Halloween eller träningsutrustning för att hjälpa till att uppfylla sina nyårslöften. Att anpassa ditt innehåll till dessa trender och publicera det vid rätt tidpunkter kan göra stor skillnad i dina affiliate-omvandlingsfrekvenser.

Hur du bygger upp en lönsam affiliatemarknadsföringsverksamhet från grunden

Affiliate marketing är ett intäktsdelningssystem som gör det möjligt för en e-handlare att marknadsföra sina produkter till potentiella kunder genom att betala provision till affiliates för att generera försäljning. Ofta är dessa affiliates innehållsskapare, bloggare och influencers på sociala medier som genererar leads för e-handlaren genom välskrivna och informativa artiklar eller videor som ger mervärde till deras publik.

Produkten kan vara vad som helst som säljs online, oavsett om det är fysiska produkter, digital programvara eller till och med tjänster som bokas online, till exempel samåkning eller hotellrum. Säljaren kan också skapa sitt eget affiliate-program och tillhandahålla sin egen katalog över tillgängliga produkter för affiliates att välja från.

För att generera intäkter genom affiliatemarknadsföring måste innehållsskapare förstå behoven hos sin publik och hitta bra produkter som passar dessa behov. Nyckeln är att hitta produkter som löser problem, uppfyller önskningar, löser frustrationer eller uppfyller publikens drömmar och ambitioner. Detta är vad som kallas att hitta sweet spot i din målgrupps behov och önskemål.

När du väl vet vilka problem, önskningar och frustrationer din målgrupp har är det lätt att identifiera vilken typ av produkter de behöver. Sedan kan du skapa innehåll som rekommenderar dessa produkter eller länkar direkt till dem på e-handelsbutikens webbplats.

Genom att skapa innehåll som är relevant för din målgrupps behov och önskemål kan du attrahera fler leads, öka sannolikheten för försäljning och tjäna en högre provision på varje försäljning. Genom att fokusera på att tillhandahålla värdefullt innehåll och marknadsföra värdefulla, högkvalitativa produkter kan du bygga och upprätthålla en lönsam affiliatemarknadsföringsverksamhet på lång sikt.

Vad är onlinemarknadsföring?