WordPress är gratis att använda, programvara med öppen källkod som bygger på bidrag från tusentals bidragsgivare. Det är ett robust system som tillhandahåller verktygen för att skapa unika och skräddarsydda onlineplattformar för ditt företag eller dina personliga behov. Det driver en betydande del av webben och att förstå hur det fungerar ger dig tillgång till många olika karriärmöjligheter inom teknikbranschen.

WordPress är en mångsidig plattform för webbplatsbyggnad som kan hantera allt från en enkel blogg till en komplex medlemssida och mer. Den har ett användarvänligt gränssnitt som inte kräver någon avancerad datorkunskap för att lägga till och redigera innehåll. Det är också mycket anpassningsbart med ett brett utbud av teman och widgets som hjälper dig att skräddarsy din webbplats för att uppfylla dina specifika mål och varumärkesimage.

WordPress-plattformen är känd för sin användarvänlighet och funktionalitet, liksom för sin blomstrande gemenskap av användare och utvecklare som bidrar till open source-projektet. Det finns oändliga resurser tillgängliga online för att hjälpa dig i din utveckling med WordPress, inklusive steg-för-steg-artiklar, videohandledning och Q&A-forum. Sidor är byggstenarna på en webbplats och kan ordnas i en hierarki för att skapa navigeringsmenyer. De bör vara tydligt definierade och innehålla en relevant och kortfattad titel för att fånga läsarnas uppmärksamhet. Sidtitlar används för att indexera sidor i sökmotorer och kan kategoriseras med taggar för att organisera inlägg på ett meningsfullt sätt.

Använd WordPress för att bygga din egen webbplats

  1. WordPress är en programvara som gör att du enkelt kan skapa och hantera din egen webbplats utan att behöva avancerade programmeringskunskaper.
  2. Den driver 30 % av Internet och tillhandahåller ett brett utbud av plugins och teman för att anpassa ditt innehåll och din design.

Vilken WordPress-värd är rätt för dig?

WordPress-värd är en specialiserad typ av webbhotell som är särskilt utformad för att vara värd för WordPress-webbplatser. Det är ofta optimerat och förkonfigurerat för att fungera med WordPress, vilket kan bidra till att förbättra prestanda och snabba upp laddningstiderna för webbplatsen. Det kan också levereras med avancerade säkerhetsfunktioner som skyddar webbplatser från skadlig kod och andra hot.

De flesta hostinglösningar för WordPress är en typ av delad hosting, vilket innebär att din webbplats delar utrymme på samma server som andra WordPress-webbplatser. Beroende på leverantör kan de erbjuda olika nivåer av tjänster till olika priser. Några av de mest prisvärda WordPress-hostarna erbjuder vanligtvis en grundläggande plan med begränsade resurser som kan hantera låga till medelstora trafiknivåer. Andra leverantörer kan erbjuda en mer skalbar lösning som tillåter större mängder besökare utan att påverka prestandan.

Oavsett vilken plan du väljer kommer de flesta leverantörer att inkludera ett gratis domännamn under det första året, SSL-certifikat för att kryptera data från webbplatsbesökare och e-post på din egen domän samt obegränsad lagring för både databaser och webbsidor. Dedikerade servrar, säkerhetskopiering och andra tjänster kan finnas tillgängliga mot en extra kostnad.

A2 Hosting är ett bra alternativ för WordPress-värd eftersom det ger en snabb och pålitlig plattform för din WordPress-webbplats. Det erbjuder tre nivåer av WordPress-värd: Stellar ($ 1.58 per månad), Stellar Plus ($ 2.28 per månad) och affärsversionen, Stellar Business ($ 4.48 per månad). Alla planer stöder upp till 3 webbplatser, erbjuder SSD-accelererat diskutrymme, obegränsad bandbredd och levereras med en branschledande 99.9% drifttidsgaranti. A2 har också ett antal tillägg, inklusive SSL-certifikat, CDN och automatiska säkerhetskopior av webbplatser.

Välja de bästa WordPress-mallarna

WordPress är en mycket kraftfull plattform som gör det möjligt för utvecklare och webbansvariga att skapa webbplatser inom ett brett spektrum av branscher och ändamål. Detta uppnås genom teman och mallar. Ett tema är i grunden en uppsättning filer som talar om för andra filer hur de ska bete sig. Till exempel innehåller en WordPress-mall PHP-filer som innehåller den övergripande strukturen för temat, tillsammans med CSS-filer och mediefiler. Att ha grundläggande kunskaper om hur ett tema fungerar kan hjälpa användare att avgöra vilka som kommer att fungera bra för deras webbplats.

De mest populära wordpress-mallarna är de som erbjuder en mängd olika layoutalternativ och är kompatibla med flera plugins. Teman har också en inverkan på webbplatsens hastighet, vilket är en avgörande faktor för SEO. Av den anledningen är det viktigt att ta hänsyn till temats bloat innan du gör ett köp. Att välja rätt wordpress-mall sparar tid och ansträngning när du skapar en webbplats. Detta gör att du kan fokusera på ditt innehåll och marknadsföringsinsatser, vilket kommer att leda till mer försäljning och konverteringar. Dessutom är det bäst att välja en flexibel mall som kommer att kunna växa med ditt företag.

Astra Theme är ett kraftfullt mångsidigt WordPress-tema som har en inbyggd sidbyggare och erbjuder mer än 20 rubriklayouter, som alla är anpassningsbara. Temat har också en anpassad posttypdesign och stöder WooCommerce-integration. Detta tema är också SEO-redo och använder mindre bloat än andra multifunktionella teman, vilket gör det snabbt och enkelt att använda.

Vad gör en WordPress-utvecklare?

En wordpress-utvecklare har erfarenhet av front-end webbprogrammeringsspråk och vet hur man skapar webbplatser som uppfyller design- och funktionalitetsspecifikationer. De har ofta en kandidatexamen i datavetenskap eller ett relaterat område och har en djup förståelse för hur man skapar en webbplats med WordPress, inklusive dess back-end-infrastruktur.

De kan skapa en mängd olika objekt, inklusive teman, plugins, widgets, hela WordPress-webbplatser och webbapplikationer. De flesta utvecklare koncentrerar sig dock på att skapa plugins och teman för kunder. De använder också sina färdigheter för att optimera och redigera befintliga webbplatser. Dessa proffs kan också skapa premiumplugins eller teman och släppa dem via WordPress-katalogen, vilket genererar ytterligare inkomster.

Utöver sina tekniska färdigheter förstår dessa proffs sökmotoroptimering och hur man skapar en webbplats som är lätt för besökare att hitta. En bra WordPress-utvecklare kan också hantera och spåra analyser för att säkerställa att en webbplats presterar bra.

En del WordPress-utvecklare föredrar att arbeta som frilansare, en position som ger dem mer flexibilitet och kontroll över sitt schema. De kan också dra nytta av lägre omkostnader, men de måste vara uppmärksamma på sina skatter. Om du t.ex. tjänar mer än 2782 USD per år som frilansare i Storbritannien måste du betala skatt på den inkomsten. Av den anledningen är det viktigt att noggrant överväga dina alternativ innan du väljer en frilanskarriär som wordpress-utvecklare.

Bygga WordPress webbplatser